múltunk

2021.07.21. 08:14

Hunyadi 1456 címmel mutatnak be lovas musicalt Simonpusztán

2020. szeptember 11-én kezdte meg működését a Magyar Történelmi Színház, amelynek első önálló bemutatója Balásy Szabolcs, Horváth Krisztián és Moravetz Levente Hunyadi 1456 című történelmi musicalje.

Budapest, 2019. október 2. Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színmûvész, énekes a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. A mûsorban a meghívott vendégek a mûvészházaspár, Szolnoki Tibor Jászai Mari-díjas színmûvész, énekes, mûvészeti vezetõ és felesége, Zsadon Andrea Jászai Mari-díjas színésznõ, operaénekesnõ, mûvészeti vezetõ munkásságát, életpályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

Hunyadi 1456 címmel történelmi lovas musicalt mutatnak be Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban szombaton.

A szerzőhármas olyan történelmi musicaleket jegyez, mint a Zrínyi 1566, A Fejedelem, az Isten rabjai és a Rajkók.

Hunyadi 1456 című darabjukkal a magyar történelem dicső időszakát idézik fel az alkotók.

Az előadásból megtudhatja a közönség, hogy miként maradt magára a főhős, és miként tudta elérni mégis a győzelmet.

„Hunyadi János olyan vezére volt az országnak, akinek halálát, – a szemtanúk leírása szerint -, még ellenfele, a világuralomra törő II. Mehmed szultán is megsiratta”

- olvasható a darab ismertetőjében.

A nagyszabású, több mint 100 szereplős előadásban többek között Sasvári Sándor, Debrei Zsuzsa, Besenczi Árpád, Beleznay Endre, Gergely Róbert és Ottlik Ádám játszik. A díszletet Bényei Miklós, a jelmezeket Molnár Gabriella tervezte. A produkció rendezője Moravetz Levente, koreográfusa Halmi Zoltán, a zeneszerző Balásy Szabolcs.

Borítókép: Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színművész, énekes a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában