korlátozások nélkül

2021.08.13. 12:11

Már a nagyközönség is láthatja a Maurer Dóra tanítványai című tárlatot Londonban

Az ikonikus művész olyan képzőművészek generációit nevelte fel, akik tovább viszik az örökségét és gazdagítják a nemzeti képzőművészeti szcénát.

A nagyközönség előtt is megnyílt a Maurer Dóra tanítványai című tárlat Londonban – tudatta a Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkárság.

Csütörtök óta korlátozások nélkül látogatható a Londoni Magyar Kulturális Központ képzőművészeti kiállítása.

Június 29-én a londoni magyar nagykövetségen, a brit és a nemzetközi sajtó jelenlétében nyílt meg a Maurer Dóra tanítványai című tárlat, amelyet augusztus 12. és szeptember 19. között a nagyközönség is megtekinthet a Covent Gardenben, a David Kovats galériában – olvasható a közleményben.

„A kiállítás a Hinton Magazine szerint világos és átfogó képet ad a magyar kortárs képzőművészetről. A tárlat kulcsfigurája az ikonikus művész, Maurer Dóra, aki hatással volt a mai magyar képzőművészetre, és aki olyan művészek generációit nevelte fel, akik tovább viszik az örökségét és gazdagítják a nemzeti képzőművészeti szcénát” – írták.

„Két éve, 2019 augusztusában nyitott meg a Tate Modernben Maurer Dóra önálló tárlata a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával. Most az a célunk, hogy megmutassuk, hogyan inspirálta Maurer tanárként a kortárs magyar művészetet. Ebben nagyszerű partnereink a képzőművészeti vásár műfaját Budapesten meghonosító, idén 10 éves Art Market Budapest és a Dobossy Aukciósházból is ismert Kováts Dávid, aki saját galériájával tavaly robbant be a londoni köztudatba” – idézi a közlemény Vincze Mátét, a londoni kulturális intézet igazgatóját.

Maurer Dórát a kísérletezésre való nyitottság, segítőkészség, közvetlenség jellemzi, hiszi, hogy a művész stílusa a megfigyelési folyamatok eredményeként fejlődik. A fiatal művészek felé tanúsított nyitottsága magyar művészek generációit inspirálta, akik tudásért, tanácsért, támogatásért fordultak hozzá – írja a tárlattal kapcsolatban a Little Observationist portál.

A szervezésben a Londoni Magyar Kulturális Központ partnerei az Art Market Budapest, az EDGE Communications, a David Kovats Gallery és a londoni CCI Comms voltak. A kiállításon többek között Chilf Mária, Cserny Márton, Nagy Barbara, Szegedy-Maszák Zoltán, valamint Wolsky András művei láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában