Felnövéstörténet

2021.08.15. 10:31

Már zajlik egy ígéretes alkotás, az Együtt kezdtük című film forgatása

A forgatókönyv szerint a műben kilenc fiatal találkozik majd újra, tíz évvel az érettségi után.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A napokban kezdődött és szeptember közepéig tart az Együtt kezdtük című film forgatása. Kerékgyártó Yvonne alkotása Budapesten, a Balatonnál és Londonban játszódik majd. A könnyed, mégis elgondolkodtató mű sok fiatal művésznek ad bemutatkozási lehetőséget. Emellett olyan ismert színészek is láthatóak lesznek a vásznon, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László.

A film, amely a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül, a tervek szerint 2022 nyarán kerül a magyar mozikba.

A FOMO forgatókönyvírójának és a Free Entry rendezőjének a második nagyjátékfilmjének főszereplője Marci és osztálytársai, akik együtt ballagnak el a gimnáziumból. Az érettségi bankettet követően pedig mindenki elindul a felnőtté válás útján. Egyesek tovább tanulnak, amíg mások dolgozni mennek. Így az összetartó társaság az iskolából kikerülve szerteszét hullik. A fiatalok, akik a nagyvilágban próbálják megvalósítani elképzeléseiket és álmaikat, végül tíz évvel később, egy érettségi találkozón látják újra egymást.

A szereplők napjaink aktuális kihívásaival néznek szembe, így a film könnyedsége mellett hiteles problémákat is felvet – fogalmazott Romwalter Juditot, a film egyik producere.

Kerékgyártó Yvonne szerint minden filmjénél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik. A Balaton-felvidék így szinte az Együtt kezdtük egyik főszereplője. A rendező továbbá elmondta, nagyon várja, hogy a próbák alatt összekovácsolódott színészekkel a Badacsony környéki helyszíneken alkosság meg a film főbb jeleneteit. Céljuk, hogy Babos Tamás kameráján keresztül megörökítsék a helyszín szépségét, amelynek a történetben is dramaturgiai szerepe van.

A fiatal rendező már több elismerést is kapott

Kerékgyártó Yvonne 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2011-ben és 2012-ben pedig a potsdami Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf hallgatója volt. Első nagyjátékfilmje, a Free Entry rendezői különdíjat nyert az SXSW filmfesztiválon. 2020-ban Magyar Filmdíjra jelölték a Hartung Attilával közösen megírt forgatókönyvért, amely alapján a FOMO – Megosztod, és uralkodsz című film készült.

Az Együtt kezdtük Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs forgatókönyve alapján valósul meg. A producer Romwalter Judit és Pék Csaba, az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor, a koproducer pedig a Sparks Kft. lesz. A film az Együtt Kezdtük Film Kft. gyártásában, InterCom Zrt. forgalmazásában, valamint az RTL Magyarország médiatámogatásával készül.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában