Szigligeti Színház

2021.08.09. 17:42

Miniévad foglalja össze a színpadi világ számos produkcióját

Bábjáték, prózai előadás, musical és kabaré is szerepel a programkínálatban. 

Miniévadot tart szeptember első két hetében a nagyváradi Szigligeti Színház, amelynek három társulata színre viszi a 2020-2021-es évadban bemutatott valamennyi új produkcióját. A műsort a prózai vonalat követő Szigligeti Társulat, a bábszínházként működő Lilliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes darabjaiból állítják össze.

A 2021-es miniévad három szabadtéri előadással kezdődik. Szeptember 1-én az elmúlt évad legnagyobb közönségsikerét arató, Valahol Európában című musicalt láthatják az érdeklődők a Nagyváradi Vár színpadán. Szeptember 4-én pedig ugyanezen a helyen viszik színre a Szigligeti Társulat Főnixterv című, improvizációkra épülő előadását. Majd szeptember 5-én A tigris című vígjátékot tekinthetik meg a nézők a Bodega Kávéházban.

A miniévad programja szeptember 8-án a János vitéz című, táncszínházi mesejátékkal folytatódik. A darabot szeptember 9-én a Nagyvárad Táncegyüttes Vuk című, családi táncszínházi előadása követi. Továbbá szeptember 10-én Madách Imre Az ember tragédiája című művének az átirata jelenik meg az Árkádia Színpadon, szeptember 11-én pedig William Shakespeare leghíresebb drámáját, a Hamletet viszik színpadra a művészek. Szeptember 12-én a Lilliput Társulat tűzi műsorára A négyballábas kisegér című bábelőadást.

A miniévadot a 2020-as év szilveszterén bemutatott Kabaré 120 című előadás zárja, amely után átadják a társulati díjakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában