Előadás-sorozat

2021.08.07. 10:09

Moliére alakjai elevenednek meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Az 1600-as évek végén íródott művek helyzetei és karakterei most is ugyanolyan aktuálisak, valamint ismerősen csengenek mindenki számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok Moliere-sorozata. A Scapin furfangjai című vígjátékot Herczeg T. Tamás rendezésében vasárnap és hétfőn láthatja a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Moliére alakjai sosem kopnak ki az idő szövetéből, mivel ironikus humorral mutatják be a mindenkori emberi gyengeségeket és a tipikus konfliktusokat. Ezenkívül a legszebb érzelem, a szerelem is megjelenik a műben.

A darabban a rendezői narratíva igazságának keresése mellett szerepet kapnak a nézői asszociációt ösztönző megoldások is.

A csavaros eszű szolgát Sorbán Csaba alakítja, míg az uraskodó atyák szerepében Koltai Róbert és Cserna Antal lesz látható. Továbbá az előző darabok népszerű színészei is szerepelnek a produkcióban, így színpadra lép Balog József, Sebők Maya, Farkas Andrea, Farkas László Róbert és Kancsár József. Ezenkívül bemutatkozik a Szegedi Nemzeti Színház két művésze, Menczel Andrea és Poroszlay Kristóf.

A fantáziadús, expresszív formavilágról ezúttal is Bianca Imelda Jeremiás gondoskodott, a koreográfiát Barta Viktória készítette, a színpadi zenét pedig Tóth Péter írta.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában