Zentai Magyar Kamaraszínház

2021.09.28. 17:40

Mesejátékkal, történelmi drámával várják a nézőket

Mesejátékkal, történelmi drámával várja a 2021/2022-es évadban a nézőket a Zentai Magyar Kamaraszínház – közölte Wischer Johann, a teátrum igazgatója kedden az MTI-vel.

A Zentai Magyar Kamaraszínház épülete az új kamaraterem átadása napján, 2017. október 19-én. A termet a magyar kormány támogatásával építették meg.

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Hedry Mária Tündér Mira című mesejátéka lesz az idei évad első előadása Zentán, amelynek a próbái már meg is kezdődtek.

A kortárs előadás a környezetvédelemmel foglalkozik – részletezte Wischer Johann, aki azt is elmondta, hogy a zenés előadást Krizsán Szilvia rendezi.

Februárban mutatják be Jasmina Reza Művészet című drámáját. A magyar felmenőkkel rendelkező francia író vígjátéka a művészeti megközelítésről, a művészet fontosságáról és visszásságairól szól. A darabot Mezei Kinga állítja színpadra.

Carlo Goldoni Két úr szolgája című művét viszik színpadra a zentai színház művészei a Soproni Petőfi Színházzal közösen a tavasz folyamán Pataki András rendezésében. A Commedia dell'arte elemeit használva, újfajta megközelítésben lesz látható ez a reneszánsz darab – magyarázta a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója.

Az évad a vajdasági magyar lakosság kárára elkövetett 1944-es megtorlásokkal és partizánvérengzésekkel foglalkozó drámával zárul, amelyet Zalán Tibor írt meg a társulat számára.

A darabot Wischer Johann rendezi. Elmondta: a vajdaságiak nagyon ritkán beszélnek a második világháborús eseményekről, pedig az idősek még emlékezhetnek az akkor történtekre. A Három éjszaka, két ajtó című darab azt járja körül, hogyan élik meg a családtagok, barátok, rokonok azt, hogy ismerőseiket elüldözik és meggyilkolják, vagy például hogyan dolgozzák fel a vegyes házasságban élők a nemzeti ellentéteket.

Emellett a társulat tantermi produkciókkal járja a vajdasági iskolákat. Ebben az évben Csehov Medve című darabját viszik el a diákoknak.

Borítókép: a Zentai Magyar Kamaraszínház épülete az új kamaraterem átadása napján, 2017. október 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában