Látványos produkció

2021.10.19. 07:45

Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek együtt keltik életre Háry Jánost

Az öt éven felülieknek szóló előadást november végétől láthatják az érdeklődők a bábszínház műsorában.

Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában elevenedik meg Kodály Zoltán Háry Jánosa a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar közös produkciójában november végén a pécsi Kodály Központ hangversenytermében.

A baranyai megyeszékhelyen 60 éve működő intézményben a Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadás először november 26-án, majd egy nappal később lesz látható.

Az 5 éven felülieknek szóló produkció főbb szerepeiben Váradi Marianna, Haja Zsolt, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea és Megyesi Schwartz Lúcia énekel. Ezenkívül a bábszínházi művészek, Matta Lóránt, Illés Ilona, Mag Eszter, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Czéh Dániel és Arató Máté és a nagyzenekari muzsikusok mellett közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus és a Pannon Gyermekkar is.

A Bóbita Bábszínház a 2021/2022-es évadban a Háry János premierjét követően, számos korábbi produkció mellett, még két új bemutatót tervez.

Jövő év januárjától viszik színre Madách Imre művének bábszínpadra alkalmazott változatát, a 14 éven felülieknek szóló Az ember tr. című darabot Sramó Gábor, a társulat igazgatójának rendezésében. A társulat és az Apolló Kulturális Egyesület közös produkcióját a bábjáték és az alternatív színház asszociációkra és fantáziára építő eszközhasználata jellemzi. Ezenkívül a következő év tavaszától már a harmadik produkcióban láthatja a közönség Torzonborzot, a rablót. A Torzonborz és a Holdrakéta című, 4 éven felülieknek ajánlott produkciót Schneider Jankó rendezésében mutatják be.

A bábtársulat az évadban csaknem 20 produkcióval, havi több mint tucatnyi előadással várja közönségét. A műsorral kapcsolatban további részletek a bábszínház honlapján olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában