Hazai filmek

2021.10.04. 16:33

Újabb neves elismerést gyűjtött be az Oscar-díjas magyar rendező

Szabó István Zárójelentés című filmjét tavaly februárban mutatták be a magyarországi mozikban.

Forrás: Facebook / @zarojelentesofficial

Szabó István legutóbbi rendezése, a Zárójelentés nyerte az izmiri Balkán Panoráma Filmfesztiválon a legjobb film díját. A legjobb színésznő díjával pedig Kerekes Évát tüntette ki a filmben nyújtott alakításért a nemzetközi zsűri.

A Balkán Panoráma Filmfesztivált szeptember 27. és október 3. között tartották meg tizenhat ország részvételével, idén immár hetedik alkalommal. A Nemzeti Filmintézet arról is beszámolt, hogy a törökországi fesztivált Lakos Nóra Hab című romantikus vígjátéka nyitotta meg.

Az Oscar-díjas Mephisto rendezője, Szabó István hosszú szünet után, 2018-ban forgatta legutóbbi mozifilmjét, a Zárójelentést.

A munkálatokban részt vettek a rendező világhírű filmjeinek legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Koltai Lajos is. A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készült film producere Sándor Pál, Tőzsér Attila és Pék Csaba volt.

A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor, az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával. A professzor viszont nem feledkezhet bele a nosztalgiába, ugyanis politikai csatározásokba keveredik. Így saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában