Álló taps

2021.12.15. 11:30

Hatalmas sikert aratott Vidnyánszky Attila új rendezése Oroszországban

Vidnyánszky Attila rendezései a rendkívül gazdag és színvonalas az oroszországi élet fontos tényezőivé váltak.

Óriási, álló tapsos ovációval fogadta a nagy múltú Alekszandrinszkij Színház közönsége Vidnyánszky Attila 2. szentpétervári rendezését, Franz Kafka A per című regényének színpadi adaptációját – olvasható az Origo cikkében.

Első szentpétervári rendezése, a monumentális, az avignoni színházi fesztivállal koprodukcióban készült, 6 órás Bűn és bűnhődés a legnagyobb orosz színházi díjat, az Arany Maszkot kapta, és 5 éve műsoron tartják.

A Bűn és bűnhődés sikere nyomán mind a szentpétervári közönség, mind az oroszországi szakma részéről nagy érdeklődés kísérte a 20. század egyik legnagyobb hatású írójának szövege alapján készült A per című előadást. A nézők és az orosz színházi szakma kiemelt figyelme, illetve a mintegy 4 órás, látványos előadás kirobbanó sikere is jelzi, hogy Vidnyánszky Attila rendezései a rendkívül gazdag és színvonalas az oroszországi élet fontos tényezőivé váltak.

Az Alekszandrinszkij Színház elismerten az egyik legjobb színház Európában, művészeti vezetője pedig a nagy orosz rendező, Valerij Fokin.

Az Alekszandrinszkij Színházban rendszeresen kapnak meghívást a legjobb európai színházrendezők, így Vidnyánszky Attila is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában