Ingyenes program

2022.02.12. 16:21

Ilyen lett volna Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása

Cseh Tamás és Makovecz Imre rendszeresen összefutottak a Móricz Zsigmond körtéren. Paroláztak és mindig váltottak néhány szót. Többek közt arról, hogy le kellene ülni egy jót beszélgetni valahova. Beszélgetni egy pohár bor mellett, megbeszélni a dolgokat, a lelkirokonságot, és fújni a füstöt... Ez a meghitt találkozás nem valósult meg, így a két nagyság alapítványa összefogott, hogy ezt a találkozást ha máshogyan nem, hát Makovecz Imre szövegeivel és Cseh Tamás és szerzőtársai dalaival megvalósítsa.

Az első este Fűszál szobám címmel 2022. február 16-án filozófikusabb és líraibb lesz a másiknál, amelyet 2022. február 23-án rendeznek meg, keményebb hangvételű és a Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa címet viseli. 

A két művész, hasonlóságukban és különbözőségükben egészítik ki egymást, magatartásukban felfénylik a kor hangulata, hol keserédes, hol élesen pontos helyzetjelentés, hol keményen kritikus, hol az örökkévalót kutatja, hogy hol a helyünk a világban a térképen, tehát a fizikaiban, vagy ég és föld között, vagyis a szellemiben.

Az esteken Cseh Tamás archív felvételeit láthatjuk és hallhatjuk, párbeszédben Makovecz Imre gondolataival, Hüse Csaba előadásában.

Információ és regisztráció:

A rendezvényekre a belépés ingyenes, de a ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött, mely az [email protected] e-mail címen, vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon történhet. Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges. 

További információ a https://www.makovecz.hu/haz/esemenyek/ honlapon érhető el.

Borítókép: Cseh Tamás és Makovecz Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában