Komolyzene

2022.03.18. 13:00

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneakadémia diákjaival ad koncertet

Végletes érzelmek címmel ad koncertet vasárnap a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem diákjaival Takács-Nagy Gábor vezényletével a budapesti Zeneakadémián.

Az esten közreműködik Fejérvári Zoltán zongoraművész. A műsorra tűzött három darab sajátossága, hogy szerzője egy hozzá közel álló vagy egy számára fontos személynek ajánlotta, így Chopin az f-moll zongoraversenyt, illetve Scsedrin a Carmen-szvitet a szerelmének, Puccini a Krizantémok című alkotását Amedeo di Savoia-Aosta herceg emlékének - közölte a zenekar.
   

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Zeneakadémia 2021-ben együttműködést indított el, amelynek részeként az együttes Várdai István szakmai vezetésével átadja mindazt a tudást az egyetem hallgatói számára, ami a tökéletes zenekari játékhoz kell.
   

Az együttműködés évadon belüli csúcspontja lesz a vasárnapi hangverseny, amelyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem legígéretesebb diákjai a világhírű zenekarral együtt lépnek fel.
   

A Liszt Ferenc Kamarazenekar mindig feladatának tekintette az utánpótlás-nevelést, és megújult stratégiájának is fontos pillére a tehetséggondozás, Várdai István művészeti vezető 2020-ban kapta meg a Magyar Tehetség Nagykövete címet. Különleges műhelymunkával folyamatosan segítik azoknak a gyerekeknek, fiataloknak a fejlődését, akik korosztályuk legkiválóbbjai közé tartoznak, és rendszeresen fellépési lehetőséget is biztosítanak számukra.

Borítókép: A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában