Ötödik alkalommal rendezik meg

2022.04.28. 07:00

Szombaton kezdődik a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat

A nyitóesemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje.

Szombaton kezdődik a a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a budapesti Festetics Palotában, a nyitóesemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje.

A műsorban többek között Vivaldi, Paganini és Saint-Saens művei szólalnak meg, a koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, az est házigazdája Zelinka Tamás lesz – közölte a zenekar az MTI-vel.

Az esten közreműködnek a zenekar szólistái, így mások mellett Sztathatosz Sebestyén görög–magyar származású hegedűművész, aki fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot, amelyben a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit.

A résztvevők eddig olyan helyszíneken járhattak, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota és a Károlyi-palota. 

A sorozat háromalkalmas, a szombati nyitókoncertet júniusban és augusztusban követi egy-egy zenei est.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában