Jó móka lesz

2022.05.24. 11:20

Mesekoncerttel, bábjátékkal, muzsikával várja az aprókat gyereknapon a Müpa

Május 29-én délelőtt 10 órától délután 3 óráig az épületben és a Duna-parti téren is zajlanak a programok. Az egészen apróktól az óvodásokon át a kisiskolásokig mindenki megtalálja a a kedvére valót.

 A gyermekközönség kedvenc zenekarai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, és a Mörk is gyerekekre hangolt produkcióval érkezik a Müpa ingyenes gyermeknapi rendezvényére vasárnap a Cifra Palota XXL-re.

A Fesztivál Színházban kétszer is előadják a Szabó T. Anna meséjéből készült Égigérő muzsika című mesekoncertet, amelynek története hétköznapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ. 

Az előadás szereplőit a hazai zenei és színházi élet krémje kelti életre, a humoros párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetet a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák által vezetett nyolcfős zenekar kíséri.

 Csorba Lóci emellett Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf "Színész Bob", Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett egy mesehős bőrébe is bújik.
A gyereknapon ott lesznek a korábbi Cifra Paloták sztárjai, a Búgócsiga Zenede muzsikusai, Laposa Julcsi vidám népi játékai, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozása vagy Rutkai Bori horgolt bábjai.
 Aki hangszer nélkül érkezik, annak a Bélaműhely ajánlja ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli- és számítógép-alkatrészekből, teknőkből és serpenyőkből készített hangkeltő eszközeit.
 Az Átriumban elhelyezett színpad előtt délelőtt a Szamárfül Projekt brémai muzsikusokról szóló történetét a Pereputty együttes Pirosmalac című népzenés bábjátéka váltja, majd a Superar kórus Dallamdetektívek című interaktív koncertmeséje kínál kikapcsolódást a család minden tagjának. 

Az önálló aktivitásra vágyó gyerekeket kreatív- és kézműves-foglalkozások, érzékenyítő játékos akadálypályák, kosaras körhinta és különböző szabadtéri erőpróbák is várják.

Borítókép: Gyereknap a Müpában 2019-ben. Fotó: Búgócsiga Zenede Facebook-oldala,  fotó: Marton Nagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában