Szeptember 10-11.

2022.08.30. 10:00

Hunyadi János kormányzóvá választását is eljátsszák a II. Királyfeszten (videó)

Középkori harci játékok, régizenei koncertek, hagyományőrző programok, bábszínház és állatsimogató is várja az érdeklődőket a II. Királyfeszten, szeptember 10-11. között a rákosmezei Királydombon.

Hunyadi János szobra az 1456-os nándorfehérvári csata évfordulóján, a nándorfehérvári diadal emléknapja alkalmából tartott koszorúzáson a budai Várnál 2020. július 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A szervezők tájékoztatása szerint a zenés forgataggal egybekötött rendezvényen korhű hagyományőrzők eljátsszák Hunyadi János kormányzóvá választását, emellett lesznek látványos harci bemutatók is, íjászat, valamint a népművészeti vásár portékái közül is válogathatnak az érdeklődők.

A Királydomb tetején felállítják a magyar királyok rekonstruált sátrát, amely a hagyomány szerint Rákos-mező legmagasabb pontján állt. A domb alatti mezőn az érdeklődők megismerhetik a korabeli mesterségeket, de középkori játszótérrel is készül a Compania hagyományőrző csapata.

A színpadon fellép a Hollóének Hungarica és a Tabulatúra régizene-együttes, a Számadó zenekar táncházzal szórakoztatja a közönséget. Újdonság lesz, hogy az autentikus zenei programoknak otthont adó színpadsátor mellett felépül egy előadósátor, ahol a magyar középkorról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Emellett látható lesz a Királydomb történetét bemutató kiállítás, de a Patrióta könyvsátor is kitelepül a rendezvényre.

A hagyományőrző fesztivál a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Összetartozás Alapítvány támogatásával valósul – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában