Nemzeti Filmintézet

2022.09.05. 20:25

Diákoknak és tanároknak ingyenes lesz a Budapesti Klasszikus Film Maraton

A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy legendás mozifilmet: a Macskafogót, a Szelíd motorosokat, a Szárnyas fejvadászt és Kertész Mihály A tolonc című alkotását a Szent István téren, ingyenesen vetítik.

Részlet a Szelíd motorosok című filmből / AFP

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak diákoknak és tanároknak a szervezők szeptember 13. és 18. között a Budapesti Klasszikus Film Maratonon. 

A rendezvényen a Nemzeti Filmintézet (NFI) szervezésében olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók hat napon át, amelyeket kizárólag a fesztivál keretében tekinthet meg a közönség nagyvásznon. 

A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy legendás mozifilmet: a Macskafogót, a Szelíd motorosokat, a Szárnyas fejvadászt és Kertész Mihály A tolonc című alkotását a Szent István téren, ingyenesen vetítik - közölte az NFI hétfőn az MTI-vel. 

Tájékoztatásuk szerint a diákoknak és tanároknak kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak, melyek a Film Maraton összes, a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben megtartott vetítéseire is érvényesek. 

A V. kerület lakosainak 150 foglalt helyet biztosítanak az ingyenes szabadtéri vetítésekre, a Toldi moziban látható filmekre pedig a kerületi lakosok szintén ingyenesen, regisztráció ellenében kaphatnak jegyet a vetítés napján a szabad helyek erejéig. 

A nagyközönség számára a vetítéseknek otthont adó Urániában, a Francia Intézetben és a Toldi moziban online és személyesen, valamint a fesztivál honlapján, az egyes filmek oldalára kattintva is lehetséges a jegyvásárlás. A kedvezményes jegyár minden helyszínen egységesen 500 forint, míg a szabadtéri vetítések ingyenesek. 

A Film Maraton teljes programja a https://nfi.hu/budapesti-klasszikus-film-maraton-2022/vetitesek/programbontas linken érhető el.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában