Könnyűzene

2023.01.06. 11:33

Még egy hétig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba

Tavasszal ismét a legújabb magyar dalokkal és rendhagyó zenei koncepcióval jelentkezik a Duna show-műsora. Pályázni legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely legkorábban 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba. A győztes dal előadója tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére.

A DAL 2022 - a Duna showműsora

Forrás: A DAL Facebook-oldala

Még egy hétig, január 13-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba. A közmédia dalválasztójában a zsűri újra a nézőkkel együtt keresi az ország slágerét.

Tavasszal ismét a legújabb magyar dalokkal és rendhagyó zenei koncepcióval jelentkezik a Duna show-műsora. Nevezni bármely könnyűzenei stílusú dallal lehet – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.

A Dal 2023-ba bekerülő 40 produkció élőben hangzik el. Az elődöntőkben akusztikus hangszerelésben, a döntőben szimfonikus feldolgozásban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében.

 A győztes dal előadója – Az Év Dala 2023 cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

Pályázni legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely legkorábban 2022. augusztus 20. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet) vagy még nem hangzott el nyilvános előadáson.

A műfaji sokszínűséget támogató dalverseny ezúttal is mindenki előtt nyitott. A pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül január 13. péntek 22 óráig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában