Felhívás

2023.01.11. 11:16

Rajzpályázatot hirdet gyerekeknek a Magyar Nemzeti Múzeum

Az óvodás és általános iskolások számára meghirdetett pályázaton arra buzdítják a gyerekeket, rajzolják le, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják az arákat.

Illusztráció

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Rajzpályázatot hirdet 3–12 éves gyerekeknek a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a decemberben nyíló Magyar menyasszony című nagyszabású kiállításhoz kapcsolódóan; a pályaművek beadási határideje február 7-e – tájékoztatta az MNM az MTI-t szerdán.

A tájékoztató szerint az óvodás, általános iskolás 1–3., valamint általános iskolás 4–6. osztályos korosztály számára meghirdetett pályázaton arra buzdítják a gyerekeket, rajzolják le, milyenek lennének menyasszonyként, vagy milyennek látják a menyasszonyokat.

Az A4-es vagy A3-as papírra készült műveket e-mailben lehet beküldeni. A befotózott vagy szkennelt képeket a lehető legjobb felbontásban, és JPG vagy PNG formátumban várja a múzeum, a fájlnévnek tartalmaznia kell az alkotó nevét és korcsoportját, valamint meg kell adni az értesítési e-mail-címet is.

A legsikeresebb művek alkotói értékes díjakat kapnak, a legjobb pályaművekből válogatás lesz látható a decemberben nyíló Magyar menyasszony című nagyszabású kiállításon. A fődíjak mellett további különdíjakat osztanak ki, köztük csoportos múzeumi programlehetőségeket és ingyenes múzeumi belépőket. A bírálóbizottság tagja lesz Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus, a projekt főkurátora, valamint Benes Anita, a Daalarna márka alapító-tervezője, a bizottság elnöke.

Az idén decemberben nyíló Magyar menyasszony című nagyszabású kiállítás a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából mutatja be az esküvői szokások, hagyományok, viseletek változását 1522 és 2022 között.

A gyermekrajzpályázat mellett több más programmal is készül az intézmény: hamarosan létrejön az ország legnagyobb online esküvői gyűjteménye, a múzeum Magyar Menyasszony című Facebook-csoportjához csatlakozva pedig bárki fotóval mesélheti el saját vagy családjának esküvői történetét – áll a közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában