Jubileum

2023.02.26. 15:52

Nagykoncertet ad Hobo a Nemzeti Színházban márciusban

Hogy is volt és hogy is van? címmel nagykoncertet ad Földes László Hobo március 1-jén a Nemzeti Színházban abból az alkalomból, hogy immár 10 éve a teátrum társulatának tagja – tájékoztatta a színház az MTI-t szerdán.

MTI

Földes László Hobo

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Hobo a jubileum alkalmából ezúttal rock- és blueskoncerttel lép a közönség elé – közölték.

A közleményben Földes Lászlót idézik, aki elmondta, hogy Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház vezérigazgatójával Beregszászon és Debrecenben dolgozott együtt, majd 2013-ban ő hívta a Nemzeti Színházba. A művész kiemelte: bár több mint fél évszázadot töltött a zenei világban és csak tízet a Nemzetiben, mégis úgy érzi, itt jobban el- és befogadják.

Ötvenöt éves pályafutását felidézve arról is szólt, hogy volt vendégénekes a Kexben, első szövegei és novellái 1968-ban születtek, azóta szerepelt filmekben, játszott színházakban, színműveket és könyveket is írt.

Volt és van saját zenekarom és ha a csavargót lehet hobónak nevezni, ma is az vagyok. Műfajok között csavargok

– magyarázta a zenész.

Eddig 17 közös bemutató volt, ebből 6 a Nemzetiben és áprilisban jön a következő, az Utcazenész monodrámám – fogalmazott Földes László Hobo, kiemelve:

a zene, az irodalom és a színház Bermuda-háromszögében vesztem el úgy, sem zenész, sem író, színész sem vagyok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában