Pályázati lehetőség

2021.09.12. 07:20

Fogyatékossággal élő filmesek nevezését várja egy speciális rendezvény

A műveket a szervezők három kategóriában, speciális filmes, parafilmes és független, valamint professzionális filmes szekcióban fogadják.

Szeptember 20-ig várják a nevezéseket a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékossággal élők Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléjére. Műfaji megkötés nincs. A kétnapos filmmaraton ideje alatt a program biztosítja a találkozás lehetőségét a szakemberek és az alkotók számára, elősegítve a filmes és a szociális ágazatok közötti kapcsolatok létrejöttét.

A rendezvény 2015 óta támogatja a fogyatékossággal élő filmesek, a hivatásos filmkészítők, a televíziós szakemberek és a független filmesek nagyközönség előtti bemutatkozását.

Fábián Gábor, a szemle főszervezője elmondta, hogy az előző években jelentősen nőtt az érdeklődés a rendezvény iránt. Ezért a szervezők bíznak benne, hogy idén legalább száz különleges alkotást tudnak majd a közönség elé tárni. Az eredetileg kétnaposra tervezett rendezvény továbbá első alkalommal bővül egy szakmai nulladik nappal. A versenyprogramba be nem került alkotások vetítése is ekkor kezdődik.

A rendezvény grafikai megjelenését és a beharangozófilmjét is fogyatékossággal élő alkotók készítették.

Az esemény további különlegessége, hogy a szervezők a hallás- és látássérültek számára is egyenlő esélyű hozzáférést szeretnének biztosítani a programokhoz. Így ez lehet az első filmszemle Magyarországon, amely úgynevezett infokommunikációs akadálymentesítéssel van ellátva.

A Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17. és 18. között szervezik Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtéren. A rendezvény online is követhető lesz. További információk a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület honlapján érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában