A kultúra ritmusa

2018.08.19. 10:36

Számos nemzet táncra perdül az Interetno fesztiválon

A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére Jakutföldről, Kolumbiából, Mexikóból, Magyarországról, Paraguayból és Tatárföldről is érkeznek.

Négy szerbiai és nyolc külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán. A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad az angol népzenét játszó pécsi együttes, a Simply English, a budapesti Dresch Vonós Quartet és az erdélyi Heveder zenekar.

Bodrogi Béla fesztiváligazgató a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál annak a társadalmi összefogásnak az eredménye, amely az önkéntesek, a szabadkai vállalkozók, a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (CIOFF), valamint a helybeliek részéről mutatkozott meg, hogy a csökkenő önkormányzati támogatások ellenére megmentsék Szabadka egyik legértékesebb és immár hagyományosnak számító összművészeti fesztiválját.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz Gasztrofalu, Borutca, régi mesterségek bemutató és kirakodóvásár, játszóház, ahol a baba-mama kuckó és a kismama pihenő mellett

idén először a külföldi néptánccsoportok tagjai saját tájegységük játékait és kézműves technikáit is megtanítják a kíváncsiskodókkal.

Az utóbbi 16 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

Borítókép: interetno.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában