Muzsika csendül

2017.10.15. 10:04

Új magyar zeneművek szólalnak meg a Fészek Művészklubban

Harmincöt zeneszerző harmincöt kompozíciója csendül fel a XX. Új Magyar Művek Hangversenyciklusa sorozatban a budapesti Fészek Művészklubban október 28-án és 29-én.

A Hangverseny fiatalokkal, kortársaknak című délutáni műsorban egyebek mellett Lajtha László Fúvósnégyese, Tóth Péter Apokrif szonáta és Madarász Iván Három kánon című darabja hangzik el, este az Octovoice Énekegyüttes a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével többek között Orbán György Paprikajancsi szerenádját, Selmeczi György Két tangóját és Kálmán Tamás Nem kell bon-bon című darabját adja elő.

A Vissza a hagyományhoz című programban Serei Zsolt, Vajda Gergely, Illés Márton, Decsényi János és Sári József művei, az EAR együttes délutáni elektroakusztikus koncertjén mások mellett Baráth Bálint, Hollós Máté és Faragó Béla szerzeményei szólalnak meg. A Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs műsorában Dukay Barnabás Beteljesedik minden, Karai József Kuruc szvit és Bubnó Márk Mai mou című alkotását is meghallgathatja a közönség.

A hangversenyciklus korábbi tizenkilenc évadjában 76 hangversenyen 538 művet mutattak be, az idei zenés hétvégén 35 zeneszerző 35 kompozíciója szólal meg – közölték a szervezők az MTI-vel.

(Borítókép: Shutterstock / Artem Furman)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában