Jövendő bajnokok

2018.06.26. 11:50

Fiatal sportolókat karolt fel a MOL

Nyolcvannégy ígéretes tehetséget támogat a vállalat fejenként 360 ezer, összesen több mint 30 millió forinttal.

Debrecen, 2017. április 21. A gyõztes Németh Nándor a 100 méteres gyorsúszás döntõje után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 21-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója a keddi ünnepélyes eredményhirdetésen kiemelte: az olajipari cég Új Európa alapítványa 2006 óta több mint kétezer sportoló fejlődéséhez járult hozzá, összességében 400 millió forintot meghaladó mértékben. Mint elmondta, ebben az évben növelték a támogatás mértékét: míg tavaly 250 ezer, addig idén már egyenként 360 ezer forinttal támogatják a kiválasztott sportolókat.

Az igazgató rámutatott, hogy a programban

azokat az ifjú sportolókat támogatják, akik a hazai vagy nemzetközi versenyeken már bizonyították tehetségüket, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük.

Elsősorban eszközvásárláshoz vagy utazási költségekhez igényelhettek hozzájárulást a tehetségek. Összesen közel 600 pályázat érkezett be, s a szakmai zsűri által kiválasztott 84 sportoló között ott találjuk a kadet világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza kardvívót, valamint a junior világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Németh Nándor úszót is, de támogatást nyert a korosztályos Eb-bronzérmes futó, Pavuk Tíra és az olasz CIV OHVALE bajnokságban szereplő gyorsasági motorversenyző, Görbe Soma is.

Várhelyi Kata (b) és Pusztai Liza, az országos vívó bajnokság női kard egyéni versenyének döntőjében 2017. november 25-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI

A támogatásban részesülők közül 71-en 18 évnél fiatalabb versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszis sportolók, mint például az ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő, Péni István.

A támogatásról szóló okleveleket Apáti-Tóth Kata, valamint az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövetei, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Lubics Szilvia ultramaratonista és Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző adták át.

A MOL Új Európa Alapítványa nemcsak a sport, hanem a művészet és a tudomány területén is egyengeti a tehetségek életútját, a Gyermekgyógyító Programban pedig a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, illetve rehabilitációját segítik élmény- és művészetterápiás programokkal.

Borítókép: A győztes Németh Nándor a 100 méteres gyorsúszás döntője után az úszók országos bajnokságán 2017. április 21-én.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!