ritmikus gimnasztika

2018.06.04. 10:10

Pigniczki kvótát szerzett az Európa Játékokra

Pigniczki Fanni a 16. helyen végzett a guadalajarai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, ezzel kvótát szerzett Magyarországnak az Európa Játékokra.

A spanyolországi top Eb-n Európa 24 legjobb versenyzője indulhatott, a tavalyi budapesti Eb-ről lehetett részvételi jogot szerezni. Pigniczki a kontinensviadalon egyéni összetettben 64,225 pontot gyűjtött, ezzel zárt a 16. helyen. A top 24-ben több versenyző is indulhatott egy adott országból, de csak egy kvótát lehetett szerezni nemzetenként, az így kialakult rangsorban pedig Magyarország 12. lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Deutsch-Lazsányi Erika, a válogatott vezetőedzője úgy értékelt, hogy nagyon jól sikerült a verseny, mivel meglett a kvóta a minszki Európa Játékokra.

„Nagyon elfáradtunk, de közben meg nagyon örülünk, hogy összejött. Azt gondolom, hogy ez egy közös siker a versenyzőknek és az edzői gárdának, ugyanis tavaly kezdődött a kvalifikáció a hazai Európa-bajnokságon, ahol Kis Alexandra jóvoltából bejutottunk erre az Eb-re, és amit Szandi tavaly elkezdett, azt Fanni idén befejezte” – mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a kvóta nem névre szól, jövőre az aktuális legjobb fog utazni az Európa Játékokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában