Mountain bike

2018.08.07. 17:58

A hegyikerékpáros Parti András negyvenedik lett az Eb-n

Változatos terepviszonyokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, akiknek kezdetben kevés lehetőségük volt az előzésre.

Parti András a 40. helyen végzett a glasgow-i hegyikerékpáros Európa-bajnokságon, a férfimezőny egyetlen futamában, a keddi terepversenyen.

A Cathkin Braes Country Parkban az 53 fős mezőny kellemes tavaszias, napsütéses időjárási viszonyok között rajtolt el, és ez egészen a befutóig kitartott. A keskeny, kanyargós és számos helyen szintkülönbséggel nehezített pályán változatos terepviszonyokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, akiknek kezdetben kevés lehetőségük volt az előzésre.

Az első 5,5 kilométeres kör után az első öt helyből négyet svájciak foglaltak el. A leggyorsabbnak Thomas Litscher bizonyult (15:55 perc), a háromszoros olimpikon magyar a 43. volt 1:31 perces lemaradással.

A folytatásban egyre nagyobb különbségek alakultak ki, miközben a vezetést Lars Forster vette át. A második körben Parti 19 km/óra fölé növelte átlagsebességét,

tartotta a helyezését, de hátránya 2:41 percre nőtt.

A folytatásban az olasz Luca Braidot került az élre, s bár Parti sebessége továbbra sem csökkent, lemaradása már 3:45 perc volt az éllovashoz képest. A következő kör előtt ismét Forster állt az élre, Parti 4:53 perc, később 6:34 perc hátránnyal a 41. helyen haladt.

A hatodik kör végén, 33 kilométer megtétele után Lars Forster győzött, aki óriási csatában leszakította Luca Braidot-t. A magyar hegyikerékpáros 7:52 perc hátránnyal ért célba a negyvenedik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában