Birkózó-vb

2018.10.19. 19:38

Növényi Norbert és Bárdosi Sándor tesztelték a szőnyeget

„Szőnyeget láttunk már sokat, de ez egy különleges szőnyeg, ez a budapesti-vb szőnyege” – emelte ki Bárdosi.

Budapest, 2018. október 19. Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik birkózó (b) és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó a budapesti birkózó-világbajnokságnak otthont adó Papp László Budapest Sportarénában egy nappal az elsõ versenynap elõtt 2018. október 19-én. Minden idõk legnagyobb birkózó eseménye kezdõdik meg október 20-án a fõvárosban, amelyre 114 ország 860 birkózója nevezett. Ilyen nagy számra korábban egyetlen sportági eseményen sem volt példa. MTI/Czagány Balázs

Minden idők legnagyobb birkózó eseménye kezdődik meg október 20-án a fővárosban, amelyre 114 ország 860 birkózója nevezett. Ilyen nagy számra korábban egyetlen sportági eseményen sem volt példa. A birkózók már el is foglalták a Papp László Sportarénát: a szombaton kezdődő verseny előtt, a beépített arénában pénteken már láthattak küzdelmet az újságírók – számol be róla az Origo. Növényi Norbert, Moszkva olimpiai bajnoka és Bárdosi Sándor, Sydney olimpiai ezüstérmese válogatott szerelésben, jelképes összecsapáson kipróbálta a szőnyeget.

„Egy-két dobás erejéig mi is kipróbálhattuk a szőnyeget, és fantasztikus érzés volt. Ez a vb nem csupán a magyar birkózásnak, hanem az egyetemes sportnak is kimagasló rendezvénye lesz. Ez minden idők legnagyobb világbajnoksága...” – mondta Növényi Norbert.

„Nagyon irigy vagyok azokra a srácokra, akik bejöhetnek a LED-fal kapun a küzdőtérre, és dicsőséget szerezhetnek. Mit nem adnék érte, ha én is küzdhetnék most. Óriási élmény azt látni, hogy az elmúlt hónapok munkája összeállt és itt vagyunk ilyen környezetben a vb rajtjánál. Szőnyeget láttunk már sokat, de ez egy különleges szőnyeg, ez a budapesti-vb szőnyege” – értékelt Bárdosi Sándor.

Borítókép: Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik birkózó (b) és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó a budapesti birkózó-világbajnokságnak otthont adó Papp László Budapest Sportarénában 2018. október 19-én.

Forrás: MTI/Czagány Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában