Férfi kézilabda-vb

2019.01.22. 14:40

Győzni kell a norvégok ellen

Bánhidi Bence, a magyar férfi kézilabda-válogatott beállósa szerint a játékosok többsége fáradt, mivel hét mérkőzésen van túl a német-dán közös rendezésű világbajnokságon, ennek ellenére szerdán le kell győzniük Norvégiát, hogy a hetedik helyért játszhassanak.

Hungary's Bence Banhidi jumps to throw the ball to score past Tunisia's goalkeeper Ahmed Amine Bedoui during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Hungary and Tunisia at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 20, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Fotó: AFP

A MOL-Pick Szeged játékosa elmondta, legutóbbi középdöntős mérkőzésük, a Tunézia ellen vasárnap 26-21-re megnyert találkozó úgy sikerült, ahogy megbeszélték. Elismerte, hogy az eddigi meccsek többségét nagyon jól kezdték, viszont a végjátékban csökkent az összpontosításuk, ezért veszítettek pontokat.

„Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen a szerdai mérkőzésünk előtt már tudni fogjuk, mi történt az Egyiptom-Tunézia találkozón, és ez pozitívum.

Tudjuk, hogy a norvégoknak is nyerniük kell, mert a svéd-dán rangadó csak a mi meccsünk után következik, tehát átnéztük a matematikát, de csak magunkkal foglalkozunk” – magyarázta Bánhidi.

A magyar csapat a hétfői szünnapját regenerációval, illetve közös főzéssel és fürdőzéssel töltötte, kedden délelőtt viszont már a taktikai felkészülésen, a videófelvételek megtekintésén volt a sor, délután pedig újra edzésre kerül sor a Jyske Bank Boxen csarnokban.

„A visszafutás a legerősebb fegyverük, vagyis meg kell szerveznünk a cseretaktikát, és ha valaki felugrik lőni, annak is azonnal vissza kell zárnia védekezni”

- mondta a beállós, aki felhívta a figyelmet Sander Sagosen remek formájára. A Paris Saint-Germain irányítója eddig 64 lövésből 38 alkalommal talált a hálóba, ezzel a kilencedik helyen áll a góllövőlistán.

Bánhidi elárulta, fejben és fizikailag is eléggé fáradtnak érzi magát, mert nagyon sok időt tölt a pályán – támadásban szinte mindig ő játszik beállóban -, de az egymást követő két pihenőnap jót tett neki.

A magyarok a csoportkört Koppenhágában két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták, a középdöntőben szombaton 25-22-re kikaptak az olimpiai bajnok Dániától, vasárnap 26-21-re legyőzték az Afrika-bajnok Tunéziát, szerdán 18 órától pedig Norvégiával találkoznak.

A csoportok első és a második helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat. Amennyiben a magyar és az egyiptomi csapat azonos pontszámmal végez a herningi II. csoportban, közöttük elsőként a gólkülönbség, másodszor pedig a több lőtt gól dönti el, melyik végez a negyedik helyen.

Az Eb győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

A csoport állása: 1. Dánia 8 pont, 2. Svédország 6 (122-107), 3. Norvégia 6 (122-109), 4. Magyarország 3 (108-109), 5. Egyiptom 1 (102-115), 6. Tunézia 0

Borítókép: Bánhidi akcióban a Tunézia elleni meccsen

AFP / Jonathan Nackstrand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!