évértékelés

2019.02.07. 19:27

A versenysportszövetség is díjazta a 2018-as év legjobbjait

Kimagasló 2018-as teljesítményük elismeréseképpen 36 sportág 49 versenyzőjét, illetve csapatát díjazta évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ).

„A magyar sport egyre erősebb, s ez az erő és egység az eredményekben is visszaigazolódik. Elégedettek lehetünk a 2018-as évvel, s 2019-et is biztatónak látom” – mondta a csütörtöki eseményen Mészáros János, az NVESZ elnöke. Kiemelte: tavaly több mint 10 hazai verseny megrendezéséhez járult hozzá az állami sportvezetés.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelkedően sikeresnek nevezte a tavalyi esztendőt, külön kihangsúlyozva a szegedi sárkányhajó világbajnokság színvonalas megrendezését.

Az Év Sportolója díjak átadására a szövetségek a világ-, vagy Európa-bajnokságon dobogós helyezést elért sportolóikat, illetve csapataikat javasolhatták, s a jelöléseket az NVESZ elnöksége hagyta jóvá. A sportvezetők munkáját elismerő Leyrer Richárd-díjat Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, valamint Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke vehette át.

Az NVESZ-t 2016 decemberében hozták létre, s feladata a nem olimpiai sportágak sportolóinak versenyeztetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!