tiszteletadás

2019.04.23. 16:10

Emléktáblát avattak a raliversenyző Ferjáncz Attila szülőházánál

Emléktáblát avattak kedden Budapesten Ferjáncz Attila kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 32-szeres magyar bajnok raliversenyző szülőházánál.

A 13. kerületi önkormányzat és az egykori sporttársak együttműködése nyomán elkészült, és a Szegedi út 58. szám alatt található lakóházon elhelyezett táblát Tóth József 13. kerületi polgármester, valamint Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő leplezte le. Az eseményen részt vettek Ferjáncz családtagjai, sporttársai, versenycsapatának tagjai, korábbi és jelenlegi versenyzők, köztük az idei rali Eb-n szereplő Herczig Norbert.

A 23 Európa-bajnoki futamon győztes Ferjáncz pályafutását Riskó Géza Prima Primissima-díjas újságíró méltatta.

„Nála precízebb, pontosabb embert nem nagyon ismertem,

pedig egy olyan korszakban érte el a legnagyobb sikereit, amelyben borzasztóan nehéz volt felvenni a versenyt a fejlett nyugati országokból érkező ellenfelekkel” – fogalmazott Riskó, kiemelve, hogy Ferjáncz mindig is maximalista volt.

„Ha ő nem lett volna, akkor a magyar ralisport sem tartana ott, ahol most tart”

- tette hozzá.

Ferjáncz Attila 2016. április 23-án, 69 éves korában hunyt el.

A magyar rali legendás alakja 17 éves korában kezdett versenyezni,

1964-től autóversenyzőként számos egyesület tagja, 1975-ben és 1984-ben hegyi bajnok is volt. 1981-ben és 1986-ban is bronzérmet nyert a rali Eb-n.

Ferjáncz 1997-ig versenyzett, majd a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke volt 1999-től 2007-ig. Az MNASZ-nek az örökös tiszteletbeli elnöke. Eredményeiért 2000-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában