Vízilabda Eb

2020.01.18. 20:09

Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar válogatott

26-0-ra győzte le a máltai csapatot.

Budapest, 2020. január 18. Vámos Márton, a magyar válogatott játékosa a labdával a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Málta mérkõzésén a Duna Arénában 2020. január 18-án. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra győzte le a máltai csapatot, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat megelőzve nyerte a C csoportot és jutott közvetlenül a negyeddöntőbe a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Ez azt jelenti, hogy Märcz Tamás együttesének lesz egy extra pihenőnapja, majd szerdán az Oroszország-Georgia párharc továbbjutójával találkozik a nyolc között.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az olimpiai címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok tokiói szereplése már biztos.

Forrás: MTI

Borítókép: Vámos Márton, a magyar válogatott játékosa a labdával a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Málta mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!