kajak-kenu

2020.06.29. 22:17

Olimpiai számokkal teletűzdelt világkupa jöhet a vb helyett

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett – amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók – világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke elmondta: az ICF elnöksége azért döntött így, mert

fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amelyen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik a tudásukat.

A viadalra szeptember 24. és 27. között kerülhet sor a Maty-éren.

„Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a hozzájárulás a világkupaversenyre is érvényes legyen. Úgy véljük,

a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont”

- fogalmazott az MKKSZ elnöke.

Hétfőn az európai szövetség vezetőtestülete is ülésezett, majd bejelentették, hogy az idei kontinensviadalok sorsáról – így az október 1-4-re kiírt budapesti maratoni Eb-ről és az október 15-18-ra halasztott romániai gyorsasági Eb-ről is – hatvan nappal az adott verseny kezdete előtt hoznak döntést.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!