Járvány

2020.11.09. 08:00

Kleinheisler karanténba vonult edzőtábor helyett

Vasárnap este találkoztak Marco Rossi keretének tagjai a válogatott edzőtáborában. Természetesen azok a légiósok, akik vasárnap még játszottak, csak ma csatlakoznak, a többség azonban megérkezett.

Hungary's midfielder Laszlo Kleinheisler plays the ball during the UEFA Nations League football match between Hungary and Estonia in Budapest on November 15, 2018. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A rossz hír Kleinheisler Lászlóról érkezett Marco Rossihoz. A horvát Osijek középpályása szombaton nem játszott a Hajduk Split ellen, ám a klub a válogatott játékosait Splitben teszteltette, mivel a negatív eredmény az előfeltétele annak, hogy a horvát klubok elengedjék a nemzeti együttesekhez a játékosaikat – írja a Magyar Nemzet. Itt derült ki egyikükről, hogy megfertőződött a koronavírussal – a közlemény szerint tünetmentes volt. Az együttes tagjai ezt követően karanténba kerültek. Az Osijek nem nevesítette a fertőzött labdarúgót, ugyanakkor Kleinheisler Lászlóról azt állította, hogy szombat reggel rosszul érezte magát.

A Hajduk Spiltben ezen a találkozón Gyurcsó Ádám pályára lépett, a 72. percben cserélték le, a végeredmény 1-1-lett. Németországban viszont összejött a magyarok összecsapása, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB ­Leipzig a Sallai Rolanddal érkező ­Freiburgot fogadta. A lipcseiek ­3-0-ra nyertek a két magyart végig a pályán tartva, Sallai viszont csak 75 percet kapott. Szalai Ádám még mindig nem szerepelt a Mainz keretében.

Cipruson két magyar labdarúgó keresi a kenyerét. Szalai Attila Apollonja otthon kapott ki 2-1-re a Karmiotissa együttesétől vele a védelemben, Lang Ádám mérkőzése pedig lapzártánk után ért véget. A szerb Partizan Beograd Holender Filipet a 87. percig a csapatban tartva idegenben győzte le 2-1-re a Zlatibort. A török bajnokságban Varga Kevin a 67. percben állt be a Kasimpasába, amely 2-2-t játszott Antalyasporral. Szlovákiában a Dunaszerdahely a Pohronie együttesét fogadta, a mérkőzésen nem esett gól, Kalmár Zsolt és Schäfer András végigjátszotta a meccset a DAC-ban. A belga Loeven, és így Bese Barnabás kihagyta ezt a hétvégét, a svájci Lugano magyarja viszont nem, Kecskés László az elsőtől az utolsó percig a pályán volt, ahol csapata a Lausanne otthonában tudott ­1-0-ra nyerni. Felépült a bokasérüléséből Nagy Ádám, aki így az utóbbi két fordulóban visszakerült az angol másodosztályban szereplő Bristol City kezdőjébe, és nem is cserélte le az edzője. A Bristol Cardiffban győzött 1-0-ra, és már az ötödik helyig kapaszkodott fel a Championshipben.

A magyar futball legértékesebb játékosa, Szoboszlai Dominik és együttese, a Salzburg tegnap este mérkőzött meg Bécsben a Rapid Wien ellen. A vendégek szereztek vezetést, a gólpasszt Szoboszlai adta, a Rapid viszont a hajrában kiegyenlített, így 1-1 lett a végeredmény. Az MLSZ a saját oldalán még a találkozó előtt szólaltatta meg Szoboszlait, aki az előttünk álló Izland elleni meccs­ről ezt mondta: „Egyedül néztem az októberi mérkőzéseket otthon, és iszonyatosan izgultam mindhárom találkozón, de leginkább a bolgárok ellen. Most már az Izland-meccsre kell koncentrálni.

Már többször elmondtam, hogy életem meccse lesz az izlandi,

attól függetlenül, hogy játszottam nagy csapatokkal a Bajnokok Ligájában is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában