egy őszinte ember

2020.12.14. 08:55

Dzsudzsák Balázs célja, hogy újra válogatott legyen

A közelmúlt és a jelenkor legnépszerűbb magyar labdarúgója, a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs még egy nagy dobásra készül. 2021-nek úgy indul neki, hogy mindenképpen szeretne visszakerülni a válogatottba, s játszani a budapesti Európa-bajnokságon.

Budapest, 2019. november 15. Dzsudzsák Balázs a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkõzés végén 2019. november 15-én. Magyarország - Uruguay 1-2. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 33 éves támadó az Origónak adott interjúban elmondta, a televízióban egyedül nézte, amikor Szoboszlai Dominik belőtte az Eb-részvételt jelentő gólt Izlandnak:

„A gól után természetesen ordítottam, boldog voltam – fogalmazott, de hozzátette: – Nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal.”

Dzsudzsák hangsúlyozta, hogy számára az első számú csapat a magyar válogatott.

„Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés” – jelentette ki a játékos, aki jelenleg 108 szereplésével Király Gáborral együtt válogatottsági rekorder.

„Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek. A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba” – nyilatkozott Dzsudzsák Balázs.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!