Australian Open

2021.02.05. 12:15

A címvédő Babos nem indul párosban

Nem indul a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság női párosversenyében a címvédő Babos Tímea, miután állandó párja, a francia Kristina Mladenovic sérülés miatt visszalépett a viadaltól, a magyar játékos pedig nem talált megfelelő társat magának.

Winners France's Kristina Mladenovic (R) and Hungary's Timea Babos react as they speak to journalists, after winning the women's doubles final match against Chile's Alexa Guarachi and Desirae Krawczyk of the US, on Day 15 of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on October 11, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christine Poujoulat

Babos a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban számolt be az elmúlt napok történéseiről, és hangsúlyozta: szeretné eloszlatni azokat a híreszteléseket, melyek szerint a kéthetes karantén alatt összevesztek Mladenoviccsal.

„Sem ő nem rúgott ki engem, sem pedig én őt, ez a döntés most ezekre a hetekre szól, aztán majd az Australian Open után egyeztetünk a hogyan továbbról”

- jelentette ki a 27 éves magyar játékos, aki úgy fogalmazott, „sokkolta” őt, amikor Mladenovic közölte vele a döntését, melyet nehezen, de végül elfogadott.

„Emiatt nehéz napjaim voltak, az elmúlt három évben itt elért eredményeinkre alapozva ugyanis én most is úgy utaztam ide, hogy a győzelemért szállunk harcba”

- mondta Babos. Hozzátette, bár voltak lehetőségei arra, hogy másik párral induljon, olyat, akivel a trófeáért küzdhetett volna, nem sikerült találnia, ezért párosban nem indul a versenyen.

„Inkább az egyénire koncentrálok, ami akár pozitívan is elsülhet”

- tette hozzá Babos Tímea, aki Mladenoviccsal az oldalán tavaly és 2018-ban győzött az Australian Openen, 2019-ben pedig döntős volt.

Az egyéni világranglistán 115. magyar játékos kedden a legjobb 32 között búcsúzott a Gippsland Trophy elnevezésű melbourne-i keménypályás tornától, a párhuzamosan ugyanott zajló Yarra Valley Classicon pedig már nem tudott pályára lépni párosban Mladenoviccsal, aki kedden közölte vele döntését.

Egyesben a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára jutott belga Ysaline Bonaventure lesz a szintén a kvalifikációból indult Babos ellenfele az Australian Open nyitófordulójában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!