australian open

2021.02.09. 11:30

Balázs Attila búcsúzott a nyitókörben

A világranglista 94. helyezettje először volt ott a legjobbak között Melbourne-ben, de nem a legjobb előjelekkel lépett pályára kedden.

Hungarian Attila Balazs pictured in action during a tennis match between Hungarian Hungarian Balazs (ATP76) and Belgian Bemelmans (ATP169), the first rubber of the first round qualifiers in the Davis Cup World Group between Belgium and Hungary, Friday 06 March 2020, in Debrecene, Hungary. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Forrás: AFP / BELGA MAG

Fotó: Eric Lalmand

A múlt héten ugyanis a Great Ocean Road Open elnevezésű felvezető tornán régóta húzódó talpsérülése miatt 2:2-nél fel kellett adnia első fordulós mérkőzését a spanyol Carlos Alcaraz ellen.

A budapesti játékos kedden Roberto Carballes Baenával (99.) csapott össze Melbourne-ben, aki harmadszor volt főtáblás az Australian Openen, és már négy győztes meccsel büszkélkedhetett Grand Slam-tornákon. A 27 éves spanyol eddigi legnagyobb sikerét Quitóban aratta, ahol 2018-ban ATP-tornát nyert.

Első találkozójukon látszott, hogy két „salakos” csap össze, a 15-ös pálya maroknyi közönsége hosszú labdameneteket és stabil alapvonaljátékot láthatott. A magyar teniszező 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, majd bátor játékkal két bréklabdát hárítva 5:2-re elhúzott. A játszmát azonban nem tudta kiszerválni, szettlabdánál kettős hibát ütött, majd Carballes Baena váratlanul kiegyenlített, és Balázs hullámvölgyét kihasználva 46 perc alatt hozta a nyitójátszmát.

A második szett egy ideig hasonló forgatókönyv szerint alakult, a magyar teniszező 3:2-nél brékelt, majd ismét 5:2-re vezetett, de ezúttal 5:3-nál nem remegett meg a keze, hozta a szervajátékát, s ezzel 41 perc alatt kiegyenlített.

A harmadik felvonásban 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban a 32 éves Balázs elvesztette a fonalat, egymás után bukta el a gémeket, majd a játszmát is. Egyre több lett a rontott ütés, a védjegyének számító rövidítések sem működtek, és hamarosan már sorozatban hét elvesztett játéknál tartott, mígnem a negyedik szettben 0:3-nál ismét tudta hozni az adogatását. Az ellenfél így is 5:2-re meglépett, és a magyar játékos már csak egy gémet tudott faragni a különbségből. A találkozó 2 óra 38 percig tartott.

Eredmény:

férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Roberto Carballes Baena (spanyol)–Balázs Attila 7:5, 3:6, 6:2, 6:3

A másik két magyar főtáblás, Babos Tímea és Fucsovics Márton hétfőn győzelemmel kezdett a tornán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!