kardívás

2021.03.13. 19:39

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupán

A döntőben Szilágyi ellenfele a csapatban háromszoros, egyéniben egyszeres világbajnok Oh Szang Uk volt.

Budapest, 2021. március 13. A második helyezett Szilágyi Áron a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupa eredményhirdetésén a BOK Sportcsarnokban Budapesten 2021. március 13-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kétszeres olimpiai bajnok a Nagy Kristóf elleni magabiztos győzelemmel kezdte a szombati főtáblás küzdelmeket, majd simán verte a 2016-os Európa-bajnok német Benedikt Wagnert, azután a dél-koreai Kim Kje Hvanon és a román Iulian Teodosiun is túljutott.

A fináléért a georgiai Szandro Bazadzéval kellett megvívnia. Az asszó elején az ellenfél találataira mindig érkezett a válasz, 3-3 után viszont Szilágyi teljes mértékben átvette az irányítást, jól választotta meg a távolságot és nagyon pontosan támadott, így sorozatban öt találatot vitt be. Az egyperces pihenő után folytatta remeklését és 12-3-ra elhúzott. A teljesen elbizonytalanodó, máskor jól küzdő Bazadze csak szépíteni tudott, a 15-6-os végeredmény hűen tükrözte a látottakat.

A döntőben Szilágyi ellenfele a csapatban háromszoros, egyéniben egyszeres világbajnok Oh Szang Uk volt. A magas, hosszú karú dél-koreaival látványos, szép akciókat hozó asszót vívott Szilágyi. A mérkőzés eleje neki sikerült jobban, 8-5-ös vezetésénél következett a szünet, utána viszont harcmodort váltott az ázsiai kardozó és sorozatban öt tust adott. A magas színvonalú és kiélezett párharcot 14-14-es állásnál a magyar vívó támadásánál Oh jó ütemű közbevágása döntötte el.

A 206 fős mezőnyben 17 hazai kardozó indult, közülük nyolc vívhatott a főtáblán. A 2017-ben világbajnok Szatmári András, valamint Iliász Nikolász, Galgóczy Tamás és Péch Miklós nyert egy asszót, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Nagy Kristóf az első mérkőzésén kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában