Kajak-kenu

2021.10.20. 16:30

Csipes Tamara 2024-ig szerződést hosszabbított a Honvéddal

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Csipes Tamara a 2024-es, párizsi ötkarikás játékokig meghosszabbította szerződését klubjával, a Budapesti Honvéddal.

Az ezüstérmes Csipes Tamara a nõi kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az új megállapodást szerdán írta alá a versenyző a BHSE székházában az egyesület ügyvezető elnökével, Gergely Istvánnal.

„Tősgyökeres honvédos vagyok születésem óta, hiszen apa is mindig itt sportolt, én is itt nőttem fel, vagyis pontosan tudom, hogy mit jelent a Honvéd-család, ez nem csak klisé a részemről” – idézte a Honvéd Facebook-oldala Csipes Tamarát, a szintén olimpiai bajnok Csipes Ferenc lányát. „ Annak ellenére, hogy a pályafutásom alatt akadtak kisebb-nagyobb zökkenők, soha nem éreztem, hogy ne ide tartoznék. Eszem ágában sem volt más klubba igazolni, harminckét évesen pedig már nem is kívánnék mást, újat megszokni.”

Ahogy fogalmazott, neki a Honvéd biztonságot jelent, olyan helyen van, ahol ismerik, ahol ő is mindenkit ismer, ahol olyan bizalmi kapcsolat alakult ki, amit máshol már nem tudna felépíteni.

„Nekem fontos, hogy ezt itt megtaláltam és ezen nem is szeretnék változtatni”

– jelentette ki Csipes Tamara, aki 2016-ban és idén is a kajaknégyes tagjaként lett olimpiai bajnok, Tokióban pedig szerzett egy ezüstérmet is egyesben.

Gergely István azt mondta: Csipes Tamara személyében olyan sportolóval hosszabbítottak, aki oszlopos tagja az egyesületnek, a Honvédnál nőtt fel, ott teljesedett ki.

„Megnyugtató és jó visszaigazolás a klub számára, hogy továbbra is jól érzi magát nálunk, biztosítani tudtuk és a továbbiakban is garantáljuk azokat a feltételeket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen eredményeket érhessen el. Jó látni Tami fejlődését, nemcsak sportszakmai téren, hanem az élet egyéb területein is, gratulálunk ehhez”

– fogalmazott a BHSE ügyvezető elnöke.

Borítókép: Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában