európa-liga

2021.10.18. 17:20

Glasgow-ban szerezheti meg első pontjait a Fradi

A Ferencváros kedden kora este az 51-szeres skót bajnok Celtic Glasgow vendégeként lép pályára a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Budapest, 2021. szeptember 30. A ferencvárosi Samy Mmaee, Vécsei Bálint és Myrto Uzoni (b-j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkõzés után Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án. A Ferencváros 3-1-re kikapott. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A két együttes tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában ugyanígy a Celtic Parkban találkozott egymással, a koronavírus-járvány miatt akkor mindössze egyetlen mérkőzés döntött a továbbjutásról. A magyar együttes a zárt kapus összecsapáson Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljainak köszönhetően 2–1-re diadalmaskodott, később pedig kiharcolta a főtáblára kerülést a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ezen a találkozón szakadt meg a Celticnek egy sorozata, ugyanis korábban magyar csapattól nem kapott ki hazai pályán, ezt megelőzően hat ilyen találkozójából ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. A Ferencvárosnak sorozatban a második skóciai sikere volt a tavalyi, az UEFA Kupa 2004/05-ös kiírásában a Hearts vendégeként nyert 1–0-ra.

Ezúttal az Európa-ligában találkoznak a zöld-fehér csapatok,

mindkét gárda első pontjaira hajt az idei kiírás csoportkörében:

a magyar bajnok a nyitófordulóban ugyan vezetett a Bundesliga előző kiírásában hatodik Bayer Leverkusen otthonában, de 2–1-re kikapott, míg a La Ligában legutóbb ugyancsak hatodik Real Betistől hazai pályán 3–1-es vereséget szenvedett.

A Celtic az első fordulóban kétgólos előnyről 4–3-ra kapott ki Sevillában, a másodikban pedig 4–0-ra maradt alul a vendég Leverkusennel szemben, így minden főtáblás csapat közül a legtöbb gólt kapta.

A harmadik fordulós összecsapást azért rendezik csütörtök helyett kedden, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart.

A 16.30 órakor kezdődő mérkőzést a dán Jakob Kehlet vezeti, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Borítókép: A ferencvárosi Samy Mmaee, Vécsei Bálint és Myrto Uzoni (b-j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Real Betis-mérkőzés után Budapesten, a Groupama Arénában, 2021. szeptember 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!