Súlyemelő-vb

2021.12.06. 18:30

Rajt kedden, egy magyarral

A nyári, tokiói olimpián hetedik szegedi Nagy Péterrel, aki a plusz 109 kilósok között próbál szerencsét.

A koronavírus-járvány és a vele összefüggésben hozott utazási szigorítások miatti bizonytalanságok közepette véglegessé vált, hogy keddtől megrendezik a súlyemelők 2021-es világbajnokságát, amelynek házigazdája az üzbég főváros. A jövő péntekig tartó taskenti viadalon egy magyar indul: a nyári, tokiói olimpián hetedik szegedi Nagy Péter, aki a plusz 109 kilósok között próbál szerencsét.

„Helyezésben nem gondolkodom, ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit az olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond” – nyilatkozta az ólomsúlyú magyar az MTI-nek hétfőn, miután hazaérkezett egy hétvégi spanyolországi viadalról. „Csak tényleg legyen egy jó verseny, jól jöjjenek a súlyok, a többi most nem számít. Láttam a friss rajtlistát, huszonkilencen vagyunk a kategóriámban, én a B csoportba kerültem, s a világbajnokság utolsó napján fogok emelni.”

Nagy Péter kitért rá, hogy a spanyolországi erőpróbán annyit teljesített, amennyit az elmúlt napok edzésein még nem tudott.

„Jól ment kint, örültem neki nagyon. Szakításban 172, lökésben 210 kilót csináltam, s mindkét fogásnemben maradt bennem bőven tartalék, úgyhogy jó előjelekkel várom a vb-t” – jelentette ki.

Hozzáfűzte, hogy a héten még itthon készül, majd jövő hétfőn utazik Taskentbe. A pandémiára kitérve elmondta, hogy a harmadik védőoltást még nem vette fel, de két oltása már megvan.

„Ez most elegendő, kifelé még friss PCR-tesztet kell csináltatnom, hogy 24 vagy 48 órásat, ezt még nem tudom” – mondta Nagy Péter, akit edzője, Oláh Imre kísér el Taskentbe.

Ami a vb-t illeti, a nemzetközi szövetség (IWF) vasárnap este közzétett rajtlistáján 74 ország összesen 432 súlyemelője szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!