Először

2022.03.12. 15:12

Két magyar karatés is ott lesz a Világjátékokon

A világeseményre legutóbb is kijutott Tadissi és a karate tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre.

Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is kvalifikálta magát az egyesült államokbeli Birminghamben júliusban sorra kerülő Világjátékok karateversenyére - tudatta a sportág hazai szövetsége szombaton.

A világeseményre legutóbb is kijutott Tadissi (67 kg) és a karate tavalyi olimpiai bemutatkozásán bronzérmet nyert Hárspataki (75 kg) egyaránt világranglistás helyezésével szerzett jogot a részvételre. A Világjátékok történetében most először lesz két magyar karatés is a multisport-rendezvényen.

Az idén július 7. és 17. között zajló Világjátékokon öt férfi és öt női küzdelmi súlycsoportban lesznek versenyek, míg férfi és női formagyakorlatban nyolc-nyolc karatés méri össze tudását.

A 30 éves Tadissi, aki az UTE versenyzője, világbajnoki ezüstéremmel, négy Európa-bajnoki bronzéremmel és egy Európa Játékokon szerzett harmadik hellyel büszkélkedhet. A 26 esztendős, MTK-s Hárspataki a tokiói ötkarikás bronz kiharcolása előtt ugyancsak harmadik lett a 2019-es minszki Európa Játékokon, az Eb-ken pedig egy ezüst- és egy bronzérmet nyert.

Forrás: MTI

Borítókép: A bronzérmes Hárspataki Gábor a férfi karatésok 75 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án.

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!