Úszás

2022.03.30. 12:01

Sós Csaba már a párizsi olimpia fényében vizsgálja az országos bajnokságot

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint az áprilisi országos bajnokságnak már a 2024-es párizsi olimpia szemszögéből is komoly jelentősége lesz.

A félidőben vagyunk a következő olimpiához, aki fiatal, s ott főszereplő akar lenni, annak már itt látszani kell

– nyilatkozta a szakember szerdán az M4 Sport Sporthíradóban. Hozzátette:

Ezt várom az országos bajnokságon, kíváncsi vagyok, hogy a fiatalok, Kós Hubert, Pádár Nikoletta, vagy Betlehem Dávid, tart-e már ott, ahol én azt remélném.

Sós Csaba megerősítette, az ob-n mutatott teljesítmények alapján jelöli majd ki a júniusban, Budapesten sorra kerülő világbajnokságon részt vevő csapatot, ugyanakkor nem fog csak a hazai rendezés miatt bárki bekerülni. Hozzátette, várhatóan hasonló, vagy valamivel kisebb lesz a csapat létszáma, mint tavaly, a tokiói olimpián. Az ötkarikás játékokon 32 sportoló alkotta a medencés válogatottat.

A kapitány a várható vb-esélyekkel kapcsolatban megjegyezte, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok Milák Kristóf természetesen továbbra is favorit, valamint bízik abban, hogy Hosszú Katinka igazolni tudja, hogy a tokiói szereplése csak kisiklás volt. A 2016-ban Rióban három aranyérmet nyert klasszissal kapcsolatban kijelentette, nagyon szurkol neki, hogy elérje a saját maga által kitűzött célt, azaz a 100. érem megszerzését nagy nemzetközi versenyen (olimpia, vb, Eb), a 32 éves Hosszú 96-nál jár.

Sós Csaba megjegyezte, az olimpián hárman is – Kapás Boglárka, Verrasztó Dávid és Kenderesi Tamás – éppen csak lecsúsztak a dobogóról, így ők is ott vannak az esélyesek között.

 

Borítóképünkön Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában