Nagyváltósúlyban

2022.04.30. 08:55

Bacskai Balázs begyűjtötte az IBO nemzetközi bajnoki címét

A sportoló egyhangú pontozással legyőzte az eddig veretlen holland Xavier Köhlent.

Bacskai Balázs egyhangú pontozással legyőzte az eddig veretlen holland Xavier Köhlent a budakalászi sportcsarnokban pénteken este rendezett gálán, és ezzel begyűjtötte a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki címét.

A profiboksz.hu szakportál beszámolója szerint az amatőrök között Európa-bajnok,  34 éves magyar öklöző összességében kézben tartotta a tízmenetesre kiírt találkozót, de a rivális nem adta könnyen magát, szívósan harcolt.

A záró gongot követően a pontozók kezébe került a döntés, és ők egyhangúlag Bacskait látták jobbnak, így a budapesti bokszoló a 15. profi mérkőzése után is hibátlan statisztikával rendelkezik, ráadásul begyűjtötte az eddig gazdátlan IBO-övet is.

Az eseményen debütált a profik között a tokiói olimpikon Gálos Roland: a nagypehelysúlyban szereplő bajai ökölvívó hat menetben, pontozással győzte le a moldovai Marius Colt.

Forrás: MTI

Borítókép: A riói nyári olimpiáról hazaérkező Bacskai Balázs ökölvívó interjút ad a Liszt Ferenc-repülőtéren 2016. augusztus 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!