Tenisz

2022.04.07. 12:33

Fucsovics edzője a kiegyensúlyozott teljesítményt tűzte ki célként

Nagy Zoltán, Fucsovics Márton edzője a kiegyensúlyozott teljesítményt tűzte ki legfőbb idei célként a férfi teniszezők világranglistáján 57. helyen álló játékosának.

A szakember erről csütörtökön, az M4 Sport Sporthíradó című műsorában beszélt. Kiemelte: a tavalyi idény a Davis Kupa november végi mérkőzései miatt hosszúra nyúlt, így az alapozó munkát csak december közepén, a megszokott időponthoz képes három héttel később tudták elkezdeni, ami meglátszott Fucsovics év eleji, ausztráliai teljesítményén. A magyar éljátékos idén már négy kontinensen lépett pályára, és Nagy Zoltán szerint három-négy olyan szoros csatát bukott el, amelyben győzelmi lehetősége volt.
   

Kevésen múlt a siker, talán még ő állt közelebb a győzelemhez. A játéka mindenesetre megvan hozzá. Tanultunk ezekből a meccsekből, szituációkból, amiket aztán átbeszéltük. Marci fogékony ezekre az elemzésekre, bízom benne, hogy ezt kihasználva sikerül javulni és előre lépni

- nyilatkozta.
   

Fucsovics január közepén az Australian Open már a nyitókörben kiesett. Azt követően Rotterdamban és Dohában negyeddöntős volt, majd Dubajban ismét az első körben búcsúzott, sorrendben az orosz Andrej Rubljov, a georgiai Nikoloz Baszilasvili és a kanadai Denis Shapovalov bizonyult jobbnak nála. Az ausztráliai Davis Kupa-párharcot követően Indian Wellsben már az első fordulóban megállította őt az amerikai MacKenzie McDonald, Miamiban pedig a második körben a spanyol Carlos Alcarazzal szemben maradt alul, aki később meg sem állt a tornagyőzelemig.
   

A folytatást illetően Nagy Zoltán elmondta: a párizsi Roland Garros előtt Monte-Carlo, Barcelona, München, Madrid és Róma szerepel a versenyprogramban.
   

"Az idei esztendő legfőbb célja a kiegyensúlyozott teljesítmény, természetesen amellett, hogy fizikailag, mentálisan és egészségileg is minden rendben legyen. Sokat dolgozunk azon, hogy még hatékonyabb legyen a játéka, és érzek is javulást ebben. Célunk még megtartani a világranglistán elfoglalt pozícióját, amelynek feltétele, hogy egy-két tornán nagyon összejöjjenek a dolgai" - közölte.
   

Március elején a Davis Kupa selejtezőjében a magyar válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Sydneyben a házigazda ausztráloktól, a vendégeket Nagy Zoltán irányította, akinek megbízatása kizárólag arra a párharcra szólt. A tréner ezzel kapcsolatban kifejtette: szívesen folytatná a munkát, ami fárasztó volt ugyan, de egyben nagy szakmai kihívást is jelentett számára. Úgy érzi, hogy hatékonyan tudott együtt dolgozni a szakmai stáb többi tagjával, valamint a játékosokkal.
   

A magyarok legközelebb szeptemberben, Ukrajna vendégeként lépnek pályára a Davis Kupában, az osztályozó tétje a világcsoportban maradás lesz. Az edző úgy tudja, hogy a magyar szövetség következő elnökségi ülésén, május elején döntenek a kapitány személyéről, a soron következő ellenfélről így egyelőre csak személyes véleménye lehet.
   

"Lehetett volna könnyebb, de nehezebb sorolásunk is. Úgy néz ki, semleges helyszínünk lesz, az ukránok a korábbi összecsapásukat Törökországba vitték, ami bevált nekik, így elképzelhető, hogy minket is ott fogadnak, és amennyire ismerem őket, valószínűleg a kemény pályát választják borításnak. A mieink minden felületen megállják a helyüket, bizonyítja ezt a tavalyi évük, amikor sikeresek voltak salakon és kemény pályán is. Jó esélyünk lehet a győzelemre" - mondta.

Forrás: MTI

Borítókép: Fucsovics Márton a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a miami tenisztorna férfi egyesének második fordulójában 2022. március 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!