Giro d'Italia

2022.04.07. 07:46

Kaposváron startol a magyarországi roadshow

A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye május 6. és 8. között három magyarországi szakasszal veszi kezdetét.

Szombaton, Kaposváron kezdődik az a nagyszabású szurkolói roadshow, amelyben négy héten át hangolják a szervezők a legendás olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia magyarországi rajtjára a sportág, valamint a verseny szerelmeseit, továbbá az érdeklődőket.

A szervezők közlése szerint az első, illetve a harmadik etap útvonala melletti városokban, Nagykanizsán, Kaposváron, Keszthelyen, Velencén és Esztergomban ingyenes szabadidős és családi eseményekkel készülnek. A Giro-hangulatot szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

A Giro Roadshow helyszínein a Nagy Rajt nagykövetei várják az odalátogatókat. A közösségi programok mellett, a roadshow részeként egyes állomásokon a szurkolók megtekinthetik és fotózkodhatnak is a Giro 2022-es, valamint a verseny 1987-es bajnoka, Stephen Roche trófeájával is.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye május 6. és 8. között három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretén belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etap közötti időfutamára kerül sor a fővárosban.

Forrás: MTI

Borítókép: Valter Attila kerékpárversenyző spinning kerékpáron teker a rózsaszín fénnyel megvilágított Millenniumi emlékmű előtt a fővárosi Hősök terén a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt 100 nappal 2022. január 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!