Tour de Hongrie

2022.05.11. 13:30

Izgalmas és problémamentes versenyt vár a főszervező

A nyitószakasszal kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy a nem sprinterekkel érkező csapatok már szakasz közben "szétbombázzák a versenyt" és valós veszélyt jelentő szökés alakul ki.

Rendezőként problémamentes, szurkolóként izgalmas Tour de Hongrie-ra számít a magyar országúti kerékpáros körverseny főszervezője. 

A Giro d'Italia első három etapjának péntektől vasárnapig Magyarország adott otthont, és mint Eisenkrammer Károly elmondta, az olasz körverseny szervezése alatt megszerzett tapasztalatokat beépítve rendezik a magyar viadalt. 

"A másik, friss tanulság a bődületes siker, hiszen itthon eddig nem tapasztalt óriási tömegeket mozgatott meg a Giro és a kerékpársport. Márpedig a Tour de Hongrie mostani mezőnye a Girón sem lenne ciki, sőt. Így fel kellett készülnünk arra, hogy mi történik, amennyiben nálunk is megjelenik több tízezer helyett mondjuk kétszázezer ember az utak mentén, ezzel sok-sok minden más dimenzióba kerül" - fejtette ki az MTI-nek a 1992-es barcelonai olimpián szerepelt Eisenkrammer, aki hozzátette, ez az izgalom egyben öröm is. Rámutatott, a szervezőcsapat jelentős része évek óta együttműködik, ezért bízik az összeszokottságban és a rutinban. 

"Soha nem vártam a versenyt annyira, mint most, ez a mezőny bennem is megmozgatta a bringás szurkolót" - utalt a világklasszis sprintereket felvonultató, minden eddiginél erősebb indulói névsorra a főszervező. 

A nyitószakasszal kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy a nem sprinterekkel érkező csapatok már szakasz közben "szétbombázzák a versenyt" és valós veszélyt jelentő szökés alakul ki. A Tour de Hongrie egésze kapcsán pedig a probléma nélküli, balesetmentes rendezésben bízik. 

"És persze abban, hogy izgalmas lesz, azaz a sztárok jó versenyt csinálnak nekünk" - fűzte hozzá. 

Eisenkrammer Károly hangsúlyozta: első kategóriás viadalon a kora tavaszi, alternatíva nélküli egynaposokat leszámítva nem lehet ilyen erős mezőnyt felvonultató versenyt találni, így joggal lehet bizakodni, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) által néhány hét múlva kiosztandó, három évre szóló pro series licencet a következő idénytől megkapja a Tour de Hongrie. 

"A legjobb időpontban döntenek majd a mi szempontunkból, ha ez a verseny jól sikerül, akkor az eddigi pozíciónk is erősödni fog" - mondta Eisenkrammer. Amennyiben a kategóriaváltás sikerül, úgy a viadal erősségét tekintve kevésbé kell majd aggódniuk, hiszen könnyebb lesz ismét hasonló minőségű mezőnyt Magyarországra csábítani. 

"Az, hogy nekünk a várólistán négy pro teamünk van, akiket már nem tudtunk meghívni, az elég erős" - szögezte le. 

Szerdán a Csákvár-Székesfehérvár etappal indul útjára a vasárnapig tartó, 905 kilométer össztávú 43. magyar körverseny.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában