Labdarúgó NB I

2022.06.07. 15:14

Francia középpályást igazolt a címvédő Ferencváros

A francia Xavier Mercier legutóbb a belga élvonalban szereplő OH Leuven csapatkapitánya volt.

A magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a francia Xavier Mercier, aki legutóbb a belga élvonalban szereplő OH Leuven csapatkapitánya volt.

A fradi.hu keddi beszámolója szerint a 32 éves támadó középpályás hamarosan csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó kerethez.

A közlemény kiemelte, Mercier pályafutásából a nemzetközi kupaszereplés még hiányzik, "ezért minden erejével azon lesz, hogy a Ferencvárossal minél messzebb jusson Európában a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva".

A 33. születésnapját július végén ünneplő játékos 2009-től hazájában futballozott, majd 2016-ban a belga Kortrijkhez igazolt, aztán a Cercle Bruges-höz, 2019-ben pedig a Leuvenhez szerződött.

Legutóbbi csapatát a 2019/2020-as idényben élvonalba jutáshoz segítette, aztán a 2020/2021-es szezonban 11 gólig és 15 gólpasszig, az előző idényben pedig négy gólig és újfent 15 gólpasszig jutott. Az előkészítésben jeleskedő francia játékos a belga bajnokság legutóbbi két kiírásában a liga "gólpasszkirálya" volt - írta a Ferencváros.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!