Jubileum

2022.07.01. 15:20

Az Agár Derbyvel és szépségversennyel kezdődik a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban

A 8. Agár Derbyvel és szépségversennyel veszi kezdetét péntek este a 100. Magyar Derby a Kincsem Parkban, ahol vasárnapig a futamok mellett divatbemutatók, kalapszépségverseny, valamint szoboravatás és Tóth Gabi koncertje is várja az érdeklődőket.

A rendezvény honlapja szerint pénteken az esti órákban az ország hat leggyorsabb angol agara áll rajthoz az Agár Derbyn. Az agárfutamokkal párhuzamosan rendezik meg a Miss Health & Beauty Hungary 2022 szépségversenyt.

Szombaton már a lovaké lesz a főszerep, a versenyek délután két órától kezdődnek, a nap legrangosabb futama a legjobb hazai négyéves ügetők versenye, a 108. Magyar Ügető Derby lesz. A versenyprogramot divatmustra és kalapverseny kíséri.

Vasárnap már 12.45-kor kezdődik a program, amelyben 11 futam kapott helyet. A futamok között színvonalas és látványos produkciókkal készülnek a szervezők.

Közvetlenül a derby előtt Tóth Gabi énekesnő lép fel, aki a rendezvény háziasszonya is egyben. Emellett lesz pónifelvonulás, a mazsorettbemutató, divatmustra és kalapszépségverseny, felavatják Kállai Pál legendás magyar versenylovas szobrát, koncertet ad Horváth Apor Boldizsár zongoraművész és a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar, valamint különleges módon idézik meg az eddigi 99 derbygyőztest is.

Mint Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója korábban elmondta, a rekordot jelentő, 30 millió forint összdíjazású versenyen a maximális 16 indulóból hét-nyolc ló közel azonos eséllyel áll rajthoz a 2400 méteres pályán.

A Herendi Porcelánmanufaktúrában készült trófea
Forrás: Balogh Zoltán

      

A győztesnek járó herendi porcelánváza ötven centi magas és öt kilogramm tömegű, a hátulját mélyzöld színű Apponyi-minta díszíti, míg az elejére a 100. Magyar Derby tiszteletére egyedi műalkotás került.

A kalapszépségversennyel a szervezők célja, hogy arra ösztönözzék a látogatókat, hogy a lovaseseményekre és főleg a derbyre elegánsan, lehetőleg kalapban és fejdíszben látogassanak ki. A versenyen azokat szeretnék megjutalmazni, akik tényleg készülnek a derbyre.

A háromnapos eseményre 15-20 ezer érdeklődőt várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!