Rövidpályás gyorskorcsolya

2022.07.13. 12:50

Bánhidi: reméltem, hogy Milánóig együtt maradhat a szakmai stáb

Bánhidi Ákos abban reménykedett, hogy az a szakmai stáb, amely az elmúlt évtizedben sikerre vezette a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázókat, legalább a 2026-os, milánói olimpiáig együtt maradhat.

Nemcsak a Liu fivéreket, hanem engem is mélyen érintett az eddigi vezetőedző, Csang Csing Lina távozása. A fiúk esetében ezt az érzést még sokkal meg kell szorozni, mert második anyjukként tekintenek rá

- mondta az elmúlt időszakban a magyar válogatottnál csapatvezetőként és edzőként dolgozó Bánhidi Ákos, aki a kínai szakember távozásával a magyar csapat szakmai vezetője lett.   

Bánhidi arról is beszámolt, hogy a Liu fivérek ezt követően is készülhetnek a Magyarországra 2012-ben érkező trénerrel, de ennek technikai feltételei kidolgozás alatt állnak.   

További változást jelent a magyar csapat életében, hogy szétvált a férfiak és a nők szakmai munkájának irányítása, utóbbiért Nicholas Gooch lett a felelős, aki korábban edzője volt a háromszoros világbajnok Elise Christie-nek is. Az elkülönülés ugyan még "kiforrás alatt áll", de lesznek közös foglalkozások már csak a vegyesváltó miatt is, amelyben a magyar staféta bronzérmet szerzett idén a pekingi ötkarikás játékokon.   

"Nagyon jó szakembernek tartom, akivel emberi viszonyrendszerben is stabil lábakon áll a kapcsolatunk" - mondta brit kollégájáról Bánhidi, aki a menedzsment szempontjából a női csapatot is irányítja.   

Bánhidi azt is elárulta, az amerikai születésű, 

a vegyesváltóval olimpiai bronzérmes Krueger John-Henry olyan fegyelmi vétségeket követett el, hogy életében először arra kényszerült, kizárjon valakit a csapatból. 

Mint megjegyezte, ez végleges döntés, azaz 

a 2018-ban 1000 méteren olimpiai ezüstérmes sportoló többet nem versenyez magyar színekben.   

A magyar szövetség (MOKSZ) kedden közleményben jelentette be, hogy Csang Csing Lina távozik. Neki kiemelkedő szerepe volt a magyar korcsolyasport sporttörténeti sikereiben, így a férfi váltó 2018-as, phjongcshangi ötkarikás aranyérmében, valamint az első egyéni olimpiai diadalban is, melyet idén Liu Shaoang aratott 500 méteren Pekingben. Az edzői stáb tagja marad viszont Dzse Szu Csun dél-koreai szakember.

Forrás: MTI

Borítókép: Liu Shaolin Sándor, Csang Csing Lina vezetőedző, Emil Imre edző és Jászapáti Petra (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt. MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!