Cselgáncs Grand Slam

2022.07.10. 15:51

Nerpel és Vég is a bronzért küzdhet

Nerpel Gergely és Vég Zsombor is a bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi zárónapján.

A 90 kilogrammos Nerpel a negyeddöntőben a francia Christian Parlatival csapott össze, aki végig kézben tartotta a meccset, és 1:25 perccel a vége előtt egy hátsó gáncsra vazaarit kapott. Ezután leszorította a TFSE 21 éves dzsúdósát, aki vereségével a vigaszágra került. Ott a tadzsik Komronsoh Usztopirion várt rá, aki kevés ellenállást tanúsított, első dobáskísérletét Nerpel megkontrázta, és leszorította riválisát, ahonnan már nem volt menekvés a tadzsik számára.

NERPEL Gergely
Budapest, 2022. július 10. Nerpel Gergely (j) és a finn Klen Kristofer Kaljulaid a férfi 90 kg-os súlycsoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor
Forrás: Illyés Tibor

Nerpel a harmadik helyért a georgiai Beka Gviniasvilivel találkozik.

A 100 kilós Vég a negyeddöntőben elszenvedett veresége után a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfele a georgiai Onisze Szaneblidze volt. A 20 éves ceglédi versenyző két perc elteltével egy válldobásra vazaarit kapott, majd nyolc másodperccel a vége előtt a rivális kiemelte és földre vitte őt, amiért először vazaarit jelzett a bíró. Videózás következett, s végül a mérkőzésvezető visszavonta az ítéletet, így Vég is a harmadik helyért küzdhet meg a Papp László Sportarénában. Ott a dán Mathias Madsen vár rá.

Borítókép: Vég Zsombor, miután győzött a német Daniel Herbst ellen a férfi -100 kg-os súlycsoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én. MTI/Illyés Tibor

 

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!