Labdarúgó NB I

2022.08.12. 23:15

Újabb döntetlent játszott a Debrecen és a Vasas

Az újonc Vasas több mint egy órát emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent játszott a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Az újonc Vasas több mint egy órát emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent játszott a Debrecen vendégeként

Forrás: Vasas FC

Mindkét csapat két döntetlennel kezdte az új idényt, vagyis három kör után is nyeretlenek, illetve veretlenek.

   OTP Bank Liga, 3. forduló:
Debreceni VSC-Vasas FC 1-1 (0-1)
--------------------------------
Debrecen, 5665 néző, v.: Bogár
   gólszerzők: Babunszki (86.), illetve Berecz (21.)
   sárga lap: Baráth P. (37.), Bévárdi (54.), Neofitidisz (61.), illetve Hinora (36.), Jova (69.), Hidi P. (69.), Hidi S. (73.), Szivacski (92.)
   piros lap: Baráth B. (29.)

   Debreceni VSC:
   --------------
Megyeri - Kusnyír (Baranyai, 54.), Romancsuk, Deslandes, Gomes - Baráth P. (Neofitidisz, 56.), Dzsudzsák, Ferenczi J. (Horváth K., a szünetben) - Sós (Bévárdi, a szünetben), Szécsi (Babunszki, 70.) - Bárány

   Vasas FC:
   ---------
Jova - Iyinbor (Ihrig-Farkas, 90.), Baráth B., Otigba - Szivacski, Berecz, Hinora (Cipf, 82.), Hidi P. (Hidi S., 71.), Silye - Holender (Szalai J., 71.), Radó (Deutsch L., a szünetben)

Sokkal aktívabban és pontosabban kezdték a mérkőzést a házigazdák, akik közelről és távolról is kísérleteztek a gólszerzéssel, ezért Jova Leventének bravúros védésekre volt szüksége, hogy az angyalföldiek ne kerüljenek hátrányba. A játék képe alapján meglepetést jelentett, hogy az újonc az első veszélyes ellentámadását gólra váltotta, és a 21. percben Berecz Zsombor jóvoltából megszerezte a vezetést.

Nyolc perccel később emberhátrányba került Vasas, mert Baráth Botond piros lapot kapott a Bárány Donáttal szembeni durva szabálytalanság miatt. A DVSC lendületét némileg megtörte a kapott gól, és ezen a létszámfölény sem változatott, a szünetig hátralévő időben már nem tudta veszélyes akciókkal nyomás alatt tartani ellenfelét, így egy félidő után a fővárosiak vezettek 1-0-ra.

A szünet után bemutatkozott a DVSC-ben és az NB I-ben a szerdán igazolt Horváth Krisztofer, aki 2020-ban három mérkőzésen szerepelt az olasz élvonalban a SPAL színeiben. Debrecenbe a Torino FC-től érkezett kölcsönben a támadó középpályás, aki az előző idényben az NB II-es Szeged házigólkirálya volt.

A második félidő elején az angyalföldiek magabiztosan őrizték előnyüket, esetenként hatan védekeztek egyvonalban, és bár a folytatásban a hazaiak újra pontosabb, mozgékonyabb játékkal és veszélyes lövésekkel próbálkoztak, ekkor Jova ismét bravúrokat mutatott be a kapuban. Egyre nagyobb fölényben futballozott és támadott a Debrecen, és a 86. percben Saná Gomes beadásánál a kapujából kifutó Jova a saját csapattársától, Iyinbor Patricktól nem fért hozzá a labdához, ezt kihasználva Dorian Babunszki a hálóba lőtt és beállította az 1-1-es végeredményt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!