Fiatal bajnokok

2022.09.02. 09:20

Elképesztő eredmények a junior úszó-vb 3. napján

Magyarország az első helyen, és a verseny még nem ért véget. Két arany- és egy ezüstérem a magyarok csütörtöki mérlege.

Boldog érmeseink és edzőik Limában

Forrás: Facebook/@uszoszovetseg

Újabb világbajnokunk van, ezzel pedig az éremtábla csúcsára került Magyarország!

Az éremtáblát és a verseny további részleteit itt tekintheti meg.

A perui világesemény honlapja szerint a 16 esztendős Pádár Nikolett 100 méter gyorson diadalmaskodott, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként, Mészáros Dániellel, Bóna Benedekkel és Molnár Dórával kiegészülve nyert. 

Molnárnak nem sok hiányzott az újabb elsőséghez, ugyanis 200 méter háton amely számban két héttel ezelőtt bronzérmes volt a felnőttek között a római Európa-bajnokságon, júniusban a Duna Arénában rendezett vb-n pedig döntőt úszott második lett úgy, hogy a lehető legkisebb különbséggel, egyetlen századmásodperccel maradt el győztes japán riválisától. Érdekesség, hogy a 16 éves magyar úszó egy nappal korábban, 100 méter háton ugyanilyen minimális előnnyel nyert aranyat érmet egy japán versenyző előtt.

Forrás: Facebook/@uszoszovetseg

A feltörekvő ifjúság igazán jól szerepel a Fina Junior Világbajnokságon. A rendezvény idén Peru fővárosában, Limában került megrendezésre. 

A verseny pedig még nem ért véget, ide kattintva élőben követheti az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!